Update april: smelten met Jan Rock, rijkelijk in het Rijks, voorpret en coco’s karaoke

Het is niet in een titel samen te vatten welke gezellige en leerzame activiteiten we allemaal hebben gehad in april. Na de tentamenweek trapten we af met een taalcafé over taaldynamiek in de Gouden Eeuw. Een week later bespraken we Het Smelt van Lize Spit onder leiding van docent moderne letterkunde Jan Rock, wat uitliep op een uiterst hilarische avond.

We waren uitgenodigd om te komen kijken in het Rijksmuseum, waar we in het kader van Historisch met Heliosch een presentatie kregen over het dichterskabinet: een achttiende-eeuwse kast vol dichtersportretten. Deze kast is helaas verloren gegaan, maar de schilderijtjes zijn nog door heel Nederland en Belgi√ę terug te vinden. Lieke van Deinsen van het Rijksmuseum vertelde ons hoe zij bezig is deze kast te reconstrueren, erg interessant!

Later die week werden we door de reiscommissie ingelicht over de studiereis naar Marrakech op 4 mei. De voorpret kan nu echt beginnen! Wat hebben we er zin in! Vol enthousiasme zijn we vervolgens naar Coco’s outback gegaan voor een heerlijk avondje karaoke. Toen de sterren van de hemel waren gezongen vond iedereen eindelijk rust in zijn eigen bedje, of, in een enkel geval, die van iemand anders.

In de week van koningsdag heeft de Kookcommissie een heus oranjediner georganiseerd, waar wij hebben gesmuld van de heerlijke gerechten en ons te goed hebben gedaan aan het vloeibare goud.

IMG_2174