Commissies

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie zal met een groepje van vier gedurende het jaar meerdere activiteiten organiseren, waaronder in ieder geval het weekendje weg. Verder is het min of meer up to you! Dus: heb jij een idee voor een (al dan niet sportief) evenement waarvan je denkt: ‘dit móet dit jaar gebeuren’? Maak dan deel uit van de activiteitencommissie! Concreet houdt dit in dat we één keer in de twee weken (en soms wekelijks, maar nooit te lang) zullen gaan vergaderen ter voorbereiding van de activiteiten. Hou jij van evenementen organiseren en wil jij je studie graag een stuk leuker maken voor jezelf en je studiegenoten? Doe dan mee!

Vanuit het bestuur leidt Mark deze commissie. Verder bestaat de commissie uit Fay Kühn, Indra Schrage, Maayke Sterk en Patrick Karg.

 

Kookcommissie

De kookcommissies rekent alle eetgerelateerde activiteiten tot haar domein. Met vier man sterk zullen we ons buigen over de organisatie en bereiding van dinertjes, barbecues en smakelijke ontbijtjes. Als commissielid denk je mee over wat we onze leden voorschotelen en help je uiteraard mee met de bereiding hiervan. Om dit allemaal vlotjes te laten lopen vergaderen een keer of twee a drie per maand. Heb jij verstand van koken en hou je ervan een diner te organiseren voor je medestudenten? Kom dan bij de kookcommissie!

Kasper is het bestuurslid dat de kookcommissie coördineert. Verder bestaat de commissie uit Laila Mol, Sara Koops en Tori Kok.

 

Reiscommissie

Ieder jaar gaat Helios op studiereis. Ergens tegen het eind van het jaar, wanneer de zon weer begint te schijnen, knijpen we er even tussenuit om frisse en culturele lucht op te snuiven. Tijdens deze reis bezoeken we onder andere de plaatselijke universiteit en maken we kennis met het lokale uitgaansleven. De reiscommissie is verantwoordelijk voor wat bij voorbaat al het hoogtepunt is van het Heliosjaar! 

Ook dit jaar worden we weer geholpen door drie enthousiastelingen voor in de reiscommissie! Lijkt het jou leuk om dit jaar samen met de rest van de commissie de bestemming te bepalen, hostel en vliegtickets te regelen en een leuk dagprogramma op te stellen, om zo jezelf en je studiegenoten een onvergetelijke reis te bezorgen? Ben je enthousiast en lijkt het je leuk om met een kleine groep iets op touw te zetten? Kom dan bij de reiscommissie! Er zal één keer in de één à twee weken vergaderd worden om deze reis voor te bereiden.Voorgaande jaren gingen we naar Split en Porto en ook ditmaal zullen we de aardbol afspeuren naar de perfecte bestemming.

Vanuit het bestuur leidt Lisa de commissie. Dit jaar zijn de andere leden Dorus Kok, Jonas van Kappel en Lisa te Velde.

 

Toneelcommissie

Droom jij ervan om een toneelstuk te regisseren, decor te verven of acteurs te stylen? Dat kan! Voor de toneelcommissie zijn we op zoek naar twee spelleiders en een artistiek leider die dit jaar aan de slag willen met het Heliostoneelstuk. Nadat we audities hebben gehouden, iedere week gerepeteerd hebben en ongeveer een keer per maand hebben vergaderd, zullen we hopelijk aan het einde van het jaar iets heel gaafs op de planken zetten. Lijkt dit je leuk? Doe dan mee met de toneelcommissie!

Joanna leidt dit jaar de toneelcommissie. De andere leden zijn Fien van Aardenne, Jona Bosman en Thijs de Lange. Het toneelstuk wordt geschreven door Anna Glazenborg en Carlijn Borsboom.

 

Alumnicommissie

Helioten voor het leven. De alumnicommissie organiseert evenementen waar alle generaties Helioten bijeenkomen. Irshad Juman (verslaggever bij RTV Purmerend) en Clara Rekers (docente Nederlands op het St. Ignatius Gymnasium) zijn hiervoor verantwoordelijk.

 

Kascommissie

De kascommissie controleert het financiële werk van Marloes Hesen, onze penningmeester. Dit jaar zijn er wederom drie Helioten die deze rol vervullen: Joris Wolterbeek, de penningmeester van twee jaar geleden, Anna Glazenborg, de penningmeester van afgelopen jaar en Casimir Bomans.