Commissies

Aanmeldingen commissies

Je kunt je nu aanmelden voor de commissies bij Helios! Heb je ervaring in het maken van te gekke reizen en kunnen wij jouw tips wel gebruiken? Dan ben jij vast en zeker geschikt voor de reiscommissie. Ben jij de nieuwe masterchef? Dan is de kookcommissie echt iets voor jou. Of ben jij meer van het acteren of juist van het schrijven. De toneelcommissie biedt dan het podium voor jou. En last but not least: de activiteitencommissie die de allerleukste activiteiten, zoals het weekendje weg organiseert. Lijkt dit je wat? Dan kun je je aanmelden door voor 13 oktober je motivatiebrief en cv te sturen naar helios-fgw@uva.nl.

 

Activiteitencommissie

Ben je dol op weekendjes weg naar de pittoreske velden ver buiten de ring? Heb je de hele vakantie door Amsterdam gefietst en nu een prachtige speurtocht in je hoofd? Lijkt keuvelen in de Efteling je wel wat? Heb je veel maar dan ook veel betere ideeën om ons studentenleven nog gedenkwaardiger te maken? Dan ben ik op zoek naar jou keer vier! De activiteitencommissie is niets zonder zijn creatieve, gezellige, stoere, adequate, regelende commissieleden. Dus als je zin hebt om met een clubje mensen de leukste activiteiten te organiseren, iets te leren, maar vooral je te amuseren, meld je dan aan voor de activiteitencommissie

Vanuit het bestuur leidt Laura deze commissie.

 

Kookcommissie

Het is een algemeen feit dat Helioten dol zijn op lekker eten. Daarom organiseert Helios een paar keer per jaar een ontbijt, lunch of diner. Daar is natuurlijk een Kookcommissie voor nodig (ook wel KoCo genoemd)!! Met zijn vieren zullen jullie de lekkere taak op je nemen om deze maagstrelende etentjes te bereiden. Dit houdt in dat jullie samen receptjes bedenken, boodschapjes doen en lekker gaan koken en kliederen in keuken. Om dit allemaal vlotjes te laten verlopen, zullen jullie 1 à 2 keer per maand bijeenkomen voor een vergadering. Ben jij de keukenprins(es) van onze dromen of ben jij de Masterchef die ons laat watertanden? Kom dan bij de kookcommissie!

Anjali is het bestuurslid dat de kookcommissie coördineert.

 

Reiscommissie

Ieder jaar gaat Helios op studiereis. Ergens tegen het eind van het jaar, wanneer de zon weer begint te schijnen, knijpen we er even tussenuit om frisse en culturele lucht op te snuiven. Tijdens deze reis bezoeken we onder andere de plaatselijke universiteit en maken we kennis met het lokale uitgaansleven. De reiscommissie is verantwoordelijk voor wat bij voorbaat al het hoogtepunt is van het Heliosjaar! 

Ben je reislustig en heb je organisatieskills? Heb jij de ambitie om samen met ons gekke Helioten de wereld te verkennen? Dan is de reiscommissie misschien wat voor jou! Met deze lieftallige commissie zullen we elke twee weken vergaderen naar aanloop van de studiereis in mei. Er moet veel geregeld worden: vliegtickets, een leuk hostel en een vol programma elke dag. Eerst moet natuurlijk de bestemming bepaald worden, en daar kan jij aan meedoen! Dus, ben onze de nieuwe reisleider? Kom dan bij de reiscommissie!.

Vanuit het bestuur leidt Lisa de commissie.

 

Toneelcommissie

Heb jij altijd al een passie voor theater gehad, ben je creatief en kun je goed samenwerken? Solliciteer dan voor de toneelcommissie! Hiervoor zijn we op zoek naar een regisseur en twee dramaturgen. De toneelcommissie zal samen de tekst van de schrijver omvormen tot een levendig spel op de planken dat in juni opgevoerd zal worden. Wanneer de tekst af is zullen er audities worden gehouden voor spelers en kan daarna het repeteren beginnen.
Als regisseur leid je natuurlijk het spel en de acteurs. Je functie zal een leidende factor zijn in de vertaling van tekst naar toneelstuk. Het is daarom fijn als je al enige ervaring hebt met regisseren. Als dramaturg ben je verantwoordelijk voor het totaal plaatje, het beeld dat de toeschouwer te zien krijgt. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de kostuums en het decor perfect passen bij een scene en regelt deze. Creatieve aanleg en verantwoordelijkheidsgevoel is daarbij belangrijk.
Lijkt het jou leuk om als regisseur of dramaturg komend jaar wekelijks aan de slag te gaan en hierin je artistieke ei kwijt te kunnen? Dan is de toneelcommissie echt iets voor jou!

Nelsonleidt dit jaar de toneelcommissie.Het toneelstuk wordt dit jaar geschreven door Lotte Krakers.

 

Alumnicommissie

Helioten voor het leven. De alumnicommissie organiseert evenementen waar alle generaties Helioten bijeenkomen. Irshad Juman (verslaggever bij RTV Purmerend) en Clara Rekers (docente Nederlands op het St. Ignatius Gymnasium) zijn hiervoor verantwoordelijk.

 

Kascommissie

De kascommissie controleert het financiële werk van Marloes Hesen, onze penningmeester. Dit jaar zijn er wederom drie Helioten die deze rol vervullen: Joris Wolterbeek, de penningmeester van twee jaar geleden, Anna Glazenborg, de penningmeester van afgelopen jaar en Casimir Bomans.

 

Lustrumcommissie

We krijgen een nieuwe commissie dit jaar: de lustrumcommissie! Helios viert in december 2018 zijn 100-jarig bestaan (ja, we zijn echt zo oud) en dat kunnen we natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan. Wat deze grote lustrumactiviteit gaat worden, is helemaal aan deze commissie zelf. Wil jij deze commissie graag leiden? Dat kan! We stellen een voorzitter aan die ook meehelpt met het vormen van de commissie. Dus heb je ervaring met voorzitten en lijkt het jou tof deze activiteit met een commissie te gaan voorbereiden dit jaar? Solliciteer dan op deze functie!
Let op: aangezien het lustrum pas gevierd wordt in december, zal deze commissie over de zomer van 2018 heen getild worden.