Bestuur

Bestuur 2016/2017

We zijn het drieënnegentigste bestuur van Helios!
bestuursfoto

joannaa

Voorzitter – Joanna Den Blijker

Lieve Helioten,
Ik ben Joanna, tweedejaarsstudente Taal & Communicatie en dit jaar voorzitter van de leukste en zonnigste studievereniging van Nederland. Als voorzitter ben ik degene die het overzicht binnen de vereniging houdt, de vergaderingen leidt en ervoor zorgt dat alles een beetje gezellig blijft. Dit jaar ga ik me inzetten voor taalbeheersingsactiviteiten. Daarnaast leid ik de Toneelcommissie waarmee we hopelijk weer een spetterend toneelstuk kunnen opvoeren aan het eind van het jaar. Zelf houd ik niet van acteren op de planken, ik ben meer van het dansen op het puntje van m’n tenen. Verder schrijf ik wat dingen, lees ik wat en eet ik veel appelmoes.
Ik heb er ontzettend veel zin in om aankomend jaar veel leuke, leerzame en gezellige activiteiten te organiseren, waar ik jullie natuurlijk allemaal hoop te zien!

lisaa

Vicevoorzitter – Lisa Jonk

Lieve Helioten,
Komend jaar zal ik, Lisa, de vicevoorzitter zijn van Helios. Eigenlijk verandert er niet zoveel aan deze positie ten opzichte van vorig jaar. Mijn voorgangster had namelijk dezelfde naam, was ook 20 en zat ook in het tweede studiejaar van Nederlandse taal en cultuur. Peru heeft in mijn tussenjaar mijn hart gestolen, dus mocht je een keertje willen salsadansen, dan ga ik heel graag mee. Als rasechte koukleum slaap ik alweer met skisokken aan zodra september voorbij is en houd ik ontzettend van theedrinken (uiteraard met heel veel koekjes, liefst zelfgebakken).Komend jaar zal ik samen met de reiscommissie mijn best gaan doen een prachtige studiereis voor jullie te verzorgen. Daarnaast zal ik de leesclubs gaan organiseren. Bij dit evenement zullen we onder het genot van een hapje en een drankje verschillende literaire schrijfsels bespreken. Als vicevoorzitter zal ik komend jaar Joanna vervangen op de momenten dat dat nodig is.
Ik heb ontzettend veel zin in het komende jaar dat, mede dankzij jullie, helemaal fantastisch gaat worden. Tot op de borrel, in het PCH of op alle activiteiten die we dit jaar voor jullie organiseren!

kaspera

Secretaris – Kasper Bakker

Waarde Helioten,
Mijn naam is Kasper Bakker en zoals hierboven vermeld staat ben ik de secretaris van Helios. Wat er niet bij staat is dat dat betekent dat ik de mailtjes beantwoord (met enthousiasme, hopelijk zonder spelfouten) en bij de vergaderingen notuleer. Ook behoort de boekverkoop tot mijn vaste taken. Daarnaast ben ik degene die zijn hand opstak toen werd gevraagd wie het Taalcafé op zich ging nemen – dus aan mij de eer om taalkundigen uit te nodigen om iets over hun vak te vertellen onder het genot van een hapje en een drankje. Mijn laatste verantwoordelijkheid is de leiding over de kookcommissie. Als Helios mogen wij graag samen het brood breken. Aan mij de taak dit in een leuk jasje te steken, zodat wij genoeglijk samen kunnen dineren.
Hopelijk tot snel!

marloesa

Penningmeester – Marloes Hesen

Lieve Helioten,
Mijn naam is Marloes! Ik ben 21 lentes jong en een geboren en getogen Brabander (ja, inclusief die koddige zachte g). Ik woon inmiddels twee jaar in Amsterdam, waar ik met heel veel plezier Nederlandse Taal & Cultuur studeer. Dit jaar ga ik beginnen aan mijn tweede jaar. Mijn functie binnen het bestuur is die van penningmeester, alhoewel ik het zelf vaak liefkozend centjesteller of flappentapper noem. Dit betekent dat ik me het aankomende jaar bezig ga houden met alle financiële zaken betreffende Helios. Verder zal ik dit jaar verantwoordelijk zijn voor de feestcommissie en Historisch met Heliosch, een reeks activiteiten in het teken van historische letterkunde. Natuurlijk doe ik meer dan alleen studeren en werken: ik ben gek op tekenen, schilderen, lezen en ben ik niet vies van een drankje en een dansje wagen met vrienden. Oh ja, en ik ben bang voor draaideuren en ik eet mijn M&M’s op kleurvolgorde.
Hopelijk ga ik nog heel vaak met jullie proosten op borrels, de heupjes losgooien op een feest of nieuwe dingen leren op een van de vele andere activiteiten binnen Helios!

mark1a

PR – Mark Berghuis

Lieve Helioten,
Ik ben Mark en aankomend jaar word ik jullie PR. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de berichten en evenementen op Facebook en dat ik jullie elke maandag in de weekmail in geuren en kleuren vertel over all things Helios. Ik neem dit jaar de activiteitencommissie op me, waarin ik hard m’n best ga doen om gedurende het jaar allerlei leuke activiteiten, waaronder het weekendje weg, te organiseren. Ook ben ik verantwoordelijk voor de podiumavond, waarin jullie je allemaal van je creatieve kant kunnen laten zien. Dan nog iets over mezelf: ik ben 19, ik kom uit Amsterdam-Noord en ik hou erg van tosti’s en slechte woordgrappen. Verder verdien ik geld met mijn neus en probeer ik hard het woord ‘gezel’ het woordenboek in te krijgen.
Ik heb heel erg veel zin in aankomend jaar en ik hoop jullie dit collegejaar nog vaak te zien!